Bursa

Yıldırım’da atık yağlar ekonomiye kazandırılıyor

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, atık yönetimindeki modern uygulamaları ile hem çevreyi koruyor hem de geri dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor. Toplanan 19 bin 965 kilogram bitkisel atık yağ başta biyodizel yakıt olmak üzere kimya endüstrisinde kullanılıyor.

Yıldırım’da atık yağlar ekonomiye kazandırılıyor
25-06-2016 18:02

Yıldırım Belediyesi, atık yönetiminde ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Şubat 2016’da 65 ton cam atığını geri dönüştürerek Türkiye’nin bu konuda Avrupa standartlarını yakalayan ilk ve tek belediyesi olan Yıldırım Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sayesinde 19 bin 965 kilogram bitkisel yağ atığı topladı. Çevre dostu belediye olarak bitkisel yağ atıklarının toplanmasının önemine değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Su ve toprağa karışan bitkisel yağ atığı çevreye ciddi zararlar veriyor. İçme suyuna karışması halinde insan sağlığını tehdit edecek duruma geliyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YEŞİL VE TEMİZ YILDIRIM”

Çevreyi korumanın başlıca yolunun doğal kaynaklara sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.7 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Yapılan araştırmalarda atık su kirliliğinin yüzde 25’ini yağ atıkları sebep oluyor. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için bitkisel yağ atıklarını bilinçli bir şekilde topluyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz” diye konuştu.

Geri dönüşümün tüm insanlık adına hayati bir konu olduğunu da aktaran Başkan Edebali, “Dönüşüm alanında öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılması, geri dönüşüme önem verilmesi asli hizmetlerimizden ziyade gelecek nesillere olan borcumuzdur. Yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir. Yaşanabilir şehir Yıldırım hedefini de bu doğrultuda gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER