Bursaspor Futbol Okulları CEO’su Tolga Şen anlatıyor…
“Bursaspor’un 13’u Bursa’da olmak üzere yurt içi ve yurt dışında toplam 68 futbol okulu var. Bu okullarda ise yaklaşık 400 antrenörün eşliğinde 3500 öğrenci çalışmalarını sürüdüyor.
Bursaspor Futbol Okulları’nın isim hakkı 2019 yılında dönemin başkanı Mesut Mestan tarafından kulübe yeni oyuncular yetişmesi ve gelir getirmesi amacıyla 1 milyon lira bedelle 3+2 yıllığına bir şahsa satılıyor.
Ancak Başkan Mestan ödeme için gelen seneti kulübe vermiyor, alacaklarına karşı kendisi alıyor.
Aradan geçen iki yılda ise bu futbol okullarından tek bir oyuncu bile çıkmadığı gibi, tek bir delikli kuruş dahi Bursaspor’a gelmiyor. Bunun yanı sıra bu şehir dışındaki futbol okullarına kulübün marka değerini düşüren görüntüler de yaşanıyor. Kale bile olmayan toprak sahalarda kale yerine iki taş koyup Bursaspor Futbol Okulu diye öğrenciler çalıştırılıyor. Bir başka yerde halı sahadan bozma yerlerde Bursaspor ismi tabiri caizse yerlere düşürülüyor. Bu arada kim ne kadar para kazanıyor belli değil. Ama Bursaspor’un tek kuruş kazanmadığı kesin.
İsim hakkı kime verilmiş, kim ne kazanıyor, ne oluyor denetlemek de mümkün olmuyor.
Kısacası ne futbolcu çıkıyor, ne para kazanılıyor. Üstüne Bursaspor markasına büyük zarar veriliyor.
Bu durumu tespit eden Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur çok sert tepki verip “Bu duruma acilen son verip Bursaspor’un isim hakkını tekrar kulübe geri kazandırmalıyız” diyor ve yapılan girişimler görüşmeler sonrası bu isim hakkını alan kişiden 213 bin TL ödenerek Bursaspor Futbol Okulları isim hakkı ait olduğu yere yani Bursaspor Kulübü’ne kazandırılıyor.”
Evet Bursaspor Futbol Okulları CEO'su Tolga Şen’in ağzından çıkanlar kelimesi kelimesine böyleydi.
Benim yorumuma gelince…
Tahtayı aç, transfer yap, tahta taksitlerini aksatma, personelin maaşını gününde yatır.
Doğalgaz, elektrik, su ne varsa öde, üstüne birde yine geçmiş dönemlerde yapılan böyle büyük bir yanlışı düzeltmek için para ayır ve ödemesini yap.
Bursaspor’a ait olan ancak kaybedilmiş olan çok ama çok önemli bir hakkı tekrar kulübe kazandır.
Bakın bu olay en az tahtayı açmak kadar hatta çok daha önemli bir iştir. Zira Bursaspor'un geleceği söz konusudur.
Emin Adanur’u gerçekten tebrik ediyor ve helal olsun diyorum.
Bursaspor’un son yıllarda kaybettiği değerleri düşünerek "Acaba onlara da el atsa nasıl olur" diye de içimden geçirmiyor değilim.
Tabi ki bu operasyona büyük emek veren diğer kişileri başta Bursaspor Futbol Okulları CEO’su Tolga Şen, ve Bursaspor Futbol Okulları İdari İşler Sorumlusu Öznur Kalkan olmak üzere ayrıca tebrik etmek gerekiyor.
TÜZÜGE EKLENMELİ
Tabi ki bu tebrikin ardında da hemen bir öneri getirmek istiyorum.
Söyle ki “Bursaspor’a ait olan başta Futbol Okulları olmaz üzere isim hakları devredilemez, devredilmesi teklif dahi edilemez” şeklinde bir madde tüzüğe ilk fırsatta konmalı. Konmalı ki yarın öbür gün bir başkası çıkıp böyle bir yanlış yapamasın.
Evet Bursaspor Futbol Okulları isminin Bursaspor’a tekrar kazandırılması camia ve kulüp adına gerçekten çok önemliydi. Bu başarıldı ve bu konuda güzel bir organizasyonda yapıldı.
Bursa’nın ve Yurdun dört bir yanındaki Bursaspor Futbol Okulları’nın antrenörleri Bursa’ya davet edildi.
Önce Bursaspor Futbol Okulları'nın merkezi olan Merinos Stadı’nda buluşuldu. Sonrasında yemek yendi ve Özlüce Tesislerine geçildi.
Önümüzdeki süreç için görüş alışverişinde bulunuldu, planlamalar yapıldı.
Bundan sonra bizimde beklentimiz olması gerektiği gibi futbol okullarından yeni yıldızlar çıkması ve Bursaspor'un maddi, manevi kazançlar sağlamasıdır.
Emin Adanur Yönetimi'nce bunu için ilk ve önemli adım atıldı.
Artık gerisi antrenörlere ve futbolcu olmak isteyen gençlere kalmış
Emeği geçenlere tekrar teşekkürler.