Ülkü Küçükkayalar: 'İMO Bursa Şubesi'nde birlikte üretip yönetmeye devam'

H. Gül KOLAYLI
H. Gül KOLAYLI
Ülkü Küçükkayalar: 'İMO Bursa Şubesi'nde birlikte üretip  yönetmeye devam'
09-01-2024

 Bursa’da TMMOB’a bağlı odalarda genel kurul süreci başladı… Kongreye hazırlanan odalardan biri de İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi.  10-11 Şubat tarihlerinde yapılacak olan 19. Dönem Olağan Genel Kurul’da 2024-2026 yılları arasında odayı yönetecek olan kurullar seçilecek…

İMO Bursa Şubesi kongrelerinde onlarca yıldır iki grup yarışır:

Çağdaş Mühendisler Grubu ile Çalışma Grubu…

Çağdaş Mühendisler Grubu 2022 yılındaki kongrede  28 yıl önce kaptırdıkları yönetimi, Ülkü Küçükkayalar’ın öncülüğünde girdikleri seçimde uzun bir aradan sonra Çalışma Grubu’nda almışlardı.

Çalışma Grubu hafta sonu başkan adayları Serkan Atilla Erdem ile yönetim kurulu adaylarını ve projelerini kamuoyuna tanıttı…

Hafta başında da Çağdaş Mühendisler’in başkan adayı ve mevcut şube başkanı Ülkü Küçükkayalar adaylığını açıkladı…

İMO Bursa Şubesi’nin Şubat 2024 seçimi çok çekişmeli olacak.

İMO Çağdaş Mühendisler Başkan Adayı Ülkü Küçükkayalar yaptığı konuşmada neden aday olduğunun gerekçelerini ve projelerini paylaştı…

Küçükkayalar şunları söyledi:

Anayasal bir kurum olan odamızın kurumsal kalitesini arttırarak, daha saygın, daha etkin, katılımcı ve kapsayıcı bir meslek odası yönetimi anlayışını benimseyerek; aklın ve bilimin ışığında, teknik bilgi düzeyini yükseltmek amacıyla; odasına sahip çıkan üye, üyesine sahip çıkan oda yönetimi temel ilkesi ile iki yıl önce yola çıktık. Şimdi devamı için buradayız.

Tüzüğümüzde de yazdığı gibi Odamız, ‘Halkın ve ülkenin yararı, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak ve geliştirmek’ amacı ile kurulmuş bir meslek örgütüdür.

Bu amaç doğrultusunda yasalarla bağlı bulunduğumuz TMMOB bütünlüğünde toplum yararına ve mesleğimiz adına, meslektaşlarımız ile el ele verip odamızın dik duruşunu göstermeye, güçlü bir ses olmaya devam etmek için buradayız.”

Ülkü Küçükkayalar meslekte işsizlik sorununa dikkat çekti:

“…Her ilde mühendislik fakültesi açma şeklindeki popülist politikalar nedeniyle ortaya çıkan işsizlik ve istihdam sorununa çözüm üretebilmek adına İş İstihdam Komisyonumuzca iş arayan meslektaşlarımızla işverenleri buluşturma platformları oluşturup, meslektaşımızın iş bulabilme ve doğru işlerde çalışabilmelerine yardımcı oluyoruz ve buna devam edeceğiz…”

Meslek içi eğitimleri sürdüreceklerini anlattı:

"Hiçbir şekilde uygunluk vermediğimiz her ilde Mühendislik Fakültesi açma politikaları nedeniyle ortaya çıkan niteliksiz eğitimin olumsuz etkilerini azaltmak ve meslektaşlarımızın bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek için düzenli olarak meslek içi eğitimler, seminerler ve teknik geziler düzenliyoruz.

Bunun elzem ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için de kesintisiz düzenlemeye devam edeceğiz.”

Ülkü Küçükkayalar’ın değindiği konular arasında Yapı Denetim Yasası’nın yeniden düzenlenmesi oldu:

“Dayanımlı kentler ve güvenli yapılar oluşturabilmemiz için artık gündemimize oturmuş olan kentsel dönüşümün katılımcı tasarım ilkeleri ile, ortak akıl üreterek, kent yöneticileri ve diğer meslek disiplinleri ile doğru iletişim kurarak, meslek odamızın kamusal denetim sorumluluğu kapsamında, sürdürülebilir çalışmalar içinde olmasına özen gösterdik ve bu çalışmaların devamını önemsiyoruz.

 Kamu çıkarı önceliği ve bağımsız yapılanması sorgulanan Yapı Denetim Yasası ,artık tartışma konusu olmaktan çıkarılmalıdır. Yapının, her aşamasındaki denetimi, ülke gerçekleri göz önünde tutularak yapılacak kapsamlı bir yasal düzenleme ile güvenilir hale getirilmelidir…”

Ülkü Küçükkayalar’ın paylaştığı  2022-2024 dönemi faaliyetler özetle şöyle:

“Şube temsilcilik ilişkileri dayanışma ile büyütüldü…

6 Şubat depremlerinden sonra bölgenin ihtiyacı olan teknik güç ve desteğe gönüllü üyeler ve yönetim temsilcileriyle dahil olundu.

Üyelere hukuki danışmanlık desteği verildi. Bu hizmet geliştirilerek sürdürülecek.
‘Her Şantiyeye 1 Şef’, ‘Boşuna mı Okuduk?’  kampanyalarıyla inşaat mühendislerinin sesi kanun koyuculara, kamuoyuna ve sektör paydaşlarına duyuruldu.

Belirli periyodlarda yapılan  açık oturumlarla, üyelerden alınan geri bildirimler yol haritasına eklendi ve katılımcılık artırıldı. Kamu ve meslektaş çıkarlarını gözeten çalışmalar yapıldı… “

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?