Yenişehir'deki bu sonuç hem belediye hem de öğrencilerle onları sınava hazırlayan öğretmenler açısından yüzde 100’lük büyük bir başarıdır…
Verilen emeğin boşuna olmadığının da göstergesidir. Yenişehir’de üniversite hazırlık kursları Belediye Başkanı Davut Aydın’ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği projelerden biri…
Üstelik de bu kurslarda kitaptan deftere, kalemden silgiye dek tüm ihtiyaçlar Yenişehir Belediyesi tarafından, öğretmen ihtiyacı ise Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmış…
SONUÇ 64’TE 64!
Burada öğretmenlere de değinmek istiyorum. 11. Ve 12. Sınıfları TYT ve AYT’ye hazırlamak için eğitmenlerin deneyimli ve yetkin olmaları gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın, ama mesela her matematik öğretmeni 12. Sınıf öğrencisini üniversite sınavına hazırlayamaz.
Öğrencilere bu fırsatı sunan Yenişehir Belediyesi’ni, sınavda başarı gösteren öğrencileri ve onları sınava hazırlayan öğretmenleri kutluyorum.
Yenişehir Belediyesi’nin açtığı üniversiteye hazırlık kurslarından 2019-2020 döneminde 38, 2020-2021 döneminde 44 ve bu dönem 64 öğrenci yararlanmış…
Öğrencileri tek tek arayarak kutlayan ve mutluluklarına ortak olan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın şunları söylüyor:
“Yenişehir’de bu yıl 800 gencimiz üniversite sınavına girdi. Bu evlatlarımızdan 64’ü sınava belediyemizin ücretsiz kursunda hazırlandı.
Biz de onlar gibi sonuçları heyecanla bekliyorduk. Nitekim açıklandı ve sonuçlar göğsümüzü kabarttı. Bir yüksek öğretim programına tercih hakkı kazanan 64 öğrencimizden 7’si sayısalda ilk 50 bin, 11’i ise sözelde ilk 100 bine girmeyi başardı.
Beni en çok sevindiren ise gençlerin deyimiyle mezuna kalan, yani sınava birden çok girip de sonuç elde edemeyen 30 evladımızın bu ücretsiz kurstan istifade ederek, bu kez bir yüksek öğretim programına tercih hakkı kazanması oldu…”
YILKAKOOP’TA NÖBET DEĞİŞİMİ
Yıldırım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi (YILKAKOOP) Başkanı Semiha Şan, genel kurulda başkanlığı Fatma Turan’a teslim etti.
Fatma Turan’ı kutluyor ve hayırlı olsun diyorum… YILKAKOOP kurulalı 7 yıl olmuş, zaman çabuk geçiyor. Yıldırım’da ticaret konusunda ilk kurulan kadın kooperatifidir.
İlk haberlerini ben yapmıştım; Namazgah’ta YILMEK kurslarının bulunduğu binada faaliyete geçmişlerdi. YILKAKOOP 2 yıldır Mevlana’da Hüma Hatun Evleri’nin orada Yıldırım Belediyesi’ne ait atölyede çalışmalarını sürdürüyor.
Yedi yıl önce Bursa’da yerel yönetimlerde kadın kooperatiflerine dair bugünkü gibi bir farkındalık yoktu. Yine de Yıldırım Belediyesi’nin YILKAKOOP’a yer temini açısından desteği olmuştu…
Sonraki yıllarda sıkça YILKAKOOP’a değindim. Proje yazdılar; çeşitli kuruluşlardan hibe ve destek aldılar. Pek çok proje ve iş ürettiler, çok sayıda kadına meslek öğretip istihdam sağladılar. Sayısız etkinliğe, eğitime katıldılar.
Semiha Şan ile görüştüm; “Çok yoğun bir yedi yıl geçirdim. Yeni arkadaşlara da fırsat tanımak gerekiyor. Aileme biraz daha fazla zaman ayırmak istiyorum” dedi. YILKAKOOP’u her daim destekleyeceği mesajını da verdi.
Ve YILKAKOOP’un kuruluş aramasından buyana üretime katkı sunan kadınların istihdam ve eğitim alanlarında gelişmesini sağlayan, üretime katkı ve destek veren herkese minnettarlığını ifade etti.
Semiha Şan, “Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’e, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Filiz Çlingir’e ve projeleri destekleyen Ebru Demir Yüksel’e, Zeyniler Çalıkuşu Kadın Kooperatifi Başkanı Mahinur Makar’a, kooperatifin gönüllü muhasebeciliğini üstlenen İlkay Mutluay’a; Yıldırım Halk Eğitim Müdür ve müdür yardımcılarına, projelere destek veren BEBKA; BM; AB; İl ticaret Müdürlüğü, İş-Kur ve Kızılay Toplum Merkezi”ne teşekkür etti…
Semiha Şan YILKAKOOP’un yeni başkanı Fatma Turan ve yönetim kurulu üyelerine de başarılar diledi…
KORKU TÜNELİ GİBİ ALT GEÇİT!
Cemil Aydın 2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği yaptı. O yıllarda da düzenli bilgi paylaşımı yapardı; şimdi de sorumlu bir vatandaş bir kent gönüllüsü olarak bilgilendirme, uyarı ve çözüm önerilerini paylaşmayı sürdürüyor.
Cemil Aydın son olarak Ankara Caddesi’ndeki alt geçitlerle ilgili şu paylaşımı yaptı:
“19 Temmuz 2022, Saat 23.00; Ankara Caddesi üzerinde bulunan alt geçitler…
15 gün önce de paylaşmıştım. Değişen bir şey yok.
Sadece bir düğün salonunun tam önündeki alt geçit aydınlık. Diğer ikisi zifiri karanlık olunca akıllara işletme sahibi mi ışıklandırmayı gerçekleştirdi sorusu geliyor ister istemez.
Diğer alt geçitlere gelince;
Sorumluluk ve yetki tartışmasına girmeden hangi kurum çözecekse bir an önce gereğini yapmalıdır.
Zira; Vatandaş tedirgin ve korkuyor...”
İNSANIN ÖDÜ PATLAR!
Fotoğraflarda da görüyorsunuz; kapkaranlık! Vatandaş Ankara yolunda alt geçitleri kullanmak zorunda! Başka geçişi yok. Vardiyalı çalışan kadın erkek çok sayıda insan var bölgede. Gerçi servisler var; ama bazı işyerlerinde servis yok, insanlar toplu taşıma kullanıyor.
Görsellerdeki alt geçitlerden bırakın bir kadını, yetişkin, güçlü kuvvetli bir erkek bile tek başına geçmek istemez! Korku tüneli gibi.
Yetkiye gelince; vatandaşlar genelde parklarda, caddelerde, alt geçitlerde aydınlatmalar devre dışı kaldığında belediyeyi sorumlu tutuyor, ama sorumlu, yapması gereken kurum elektrik dağıtım şirketleridir!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Genel Müdürlüğü’nün Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin “Genel Aydınlatma Yükümlülüğü” bölümünde 5. Madde şöyle diyor:
“Dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.”