Kahramanmaraş depremlerinde 10 ilde can kaybı sayısı ne yazık ki 35 bin 418’e, yaralı sayısı ise 105 bin 505’e çıktı…
Artık mucizeler yani enkazdan canlı insan kurtarımları tek tük… Velhasıl enkaz başında yakınlarını bekleyen ailelerin umutları tükendi…
Geride yıkılmış binlerce bina, harabeye dönmüş kentler, evsiz kalmış yüz binlerce vatandaşımız kaldı.
Ve müthiş bir dayanışma var…
Şu anda Bursa’ya da gelen depremzedelerin hızla barınma sorunları çözülüyor.
Evler döşeniyor, her türlü ihtiyaçları gideriliyor.
Şehrin doğusundan batısına, ova ilçelerinden kıyı ve dağ ilçelerine dek; yerel ve idari yönetimler, meslek odaları, akademik odalar, sivil toplum kuruluşları, gönüllü platformları, muhtarlar, OSB’ler, SİAD’lar herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor…
Şehrin en yoksulu da, varsılı da taşın altına elini koyuyor…
ÇEK YURTLARINI, OKULLARINI DEPREMZEDELERE AÇTI
Kentin eğitim imecesi olarak adlandırılan yüz akı kurumlarından Çağdaş Eğitim Kooperatifi de felaketin ilk gününden beri depremzedelerde dayanışmak üzere harekete geçen kuruluşlar arasında…
Depremzedelerin ihtiyaçları için yardım kampanyaları düzenlendi… öğretmenler, öğrenciler, herkes elinden geleni yaptı, yapmaya da devam ediyor…
ÇEK depremzedelerle dayanışmasını birkaç adım ileriye götürdü…
ÇEK ülkemizi sarsan bu acı ötesi deprem felaketinde yaraların sarılması, acı ve hüzünlerin dindirilmesi amacıyla yaptığı ayni yardımların yanı sıra yurtlarını ve okullarını depremzede öğrencilere açtı…
ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak şunları söyledi:
“Deprem felaketinin yaşanmasının hemen ardından sosyal sorumluluk projesi ÇEK(İ)MECE öncülüğünde yapılan çağrıya sessiz alınmadı…
Ortaklarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz, gönüllülerimiz büyük bir dayanışma örneği gösterdi… Toplanan 3 kamyon yardımı deprem bölgesine gönderilmek üzere yetkili birimlere teslim ettik.
Depremzedelere yardım kampanyamız sürüyor. Destek olmak isteyenler yardımlarını 3 Mart Eğitim Kurumları Yerleşkesi’nde ÇEK(İ)MECE Koordinatörü İbrahim Zeki Karabulut’a teslim edebilirler…”
Prof. Dr. Müfit Parlak, Bursa Sanayici İş İnsanları Derneği ile ortaklaşa yürütülen yardım kampanyası çerçevesinde Bursa Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı’na (ÇEKVAK) giysi, gıda –yiyecek, içecek, yakacak, hijyen malzemesi bağışının yapılabileceğine değindi…
Ayrıca, yapılan bağış ve yardımların vergiden muaf olduğunu, bu konuda ayrıntılı bilginin ÇEK Mali İşler Müdürü Naciye Semerci’den alınabileceğini vurguladı.
OKULLAR VE YURTLAR DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE AÇILDI
Prof. Dr. Parlak’ın verdiği bir diğer bilgi ise şu oldu:
“ÇEK Yönetim Kurulu kararıyla yurtları ve okulları deprem bölgesinden gelecek öğrencilere açmış bulunuyoruz…
Görükle Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’na 50, Güler ve Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’na 40, 3 Mart Eğitim Kurumları’na da belirlenen kontenjan oranında öğrenci alınacaktır…
Şimdi birlik olma, yardım elimizi uzatma ve dayanışma zamanı. Çağdaş Eğitim Kooperatifi olarak, acıların dinmesinde, yaraların sarılmasına elimizden gelen desteği göstereceğiz, göstermeye de devam edeceğiz. Dileğimiz, ulusça yaşadığımız acıların son bulması, sorumluların cezalandırılması, bilimin sesine kulak verilerek gerekli önlemlerin alınmasıdır…”