İnsanlığın başlangıcından bugüne kadar geçen binlerce yıllık süre içinde insanlar, sürekli olarak, daha iyi olanaklara sahip olabilmek ve daha iyi yaşam koşulları yaratabilmek için yeni ürünler üretmek veya mevcut ürünleri geliştirmek yolunda çaba sarf etmiştir.
Yirminci yüzyılın son teknolojik gelişmelerin sanayi toplumunu taşıdığı yeri ifade eden “bilgi toplumu” kavramı, gelecek yüzyıla ilişkin öngörülerin de anahtarı konumundadır.
Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş kabul edilen ülkelerin en önemli öngörülerinden biri, bilgiye verdikleri önem gelmektedir. Bu amacın gerçekleştirilebilmesi için, fikri ve sınaî mülkiyet haklarla ilgili hukuki düzenleme ve alt yapının kurulması ile beraber, araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek ve bunun ekonomiye kazandırılması için teknoloji transferini gerçekleştirmek icap etmektedir.
Toplumun bu çalışmalardan yeterince yararlanabilmesi için hem öğreti hem de uygulama alanlarında bilinçlendirilmesini sağlayacak olan bu “Yan Sanayide Fikri Mülkiyet Hukuk Uygulama Kılavuzu” eserim Yetkin Basım Yayım ve Dağıtım Anonim Şirketi tarafından yayımlanmış bulunmaktadır.
Eser içeriğinde;
Birinci Kitap: “Eser Sahipliği Ve Bağlantılı Haklar,”
- İkinci kitap: “Sınai Mülkiyet Hakları,”
- Üçüncü Kitap: “Fikri Mülkiyet Haklarına İlişkin Gümrük Kontrolleri” konuları yer almaktadır.
Eserde, özellikle patent başvurusunda;
- Ulusal Başvuru,
- Patent İşbirliği Antlaşması Kapsamında Uluslararası Başvuru,
- Avrupa Patent Sözleşmesine Göre Bölgesel Başvuru konuları ayrıntılı ve genel olarak işlenmiştir.
Ailenizle birlikte esenlik ve mutluluklar diler, en içten saygılarımızı sunarız.