Meta, Threads’ı Türkiye’de Geçici Olarak Kapatıyor

Meta, Facebook, Instagram ve Threads gibi popüler sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran dev şirket, Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı nedeniyle Threads uygulamasını 29 Nisan’dan itibaren geçici olarak kapatma kararı aldı.

Threads Hesap Sahipleri Ne Yapacak?

Meta’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Threads uygulamasının Türkiye’de kapatılması kararının ardından Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi diğer platformlar etkilenmeyecek. Threads kullanıcıları, 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’de Threads’ı kullanamayacaklar. Ancak profillerini indirebilecek ve istedikleri zaman silebilecekler. Meta yetkilileri, Threads topluluğunu önemsediklerini ve yakın zamanda geri dönmeyi umduklarını belirttiler.

Ne Olmuştu?

Rekabet Kurumu’nun META hakkında başlattığı soruşturmada, Threads’ı kullananların verilerini izinsiz bir şekilde birleştirmesi nedeniyle Meta’ya günlük 4,8 milyon lira ceza ve geçici tedbir kararı uygulanmıştı. Bu durumun, soruşturma tamamlanana kadar telafi edilmesi zor zararlara yol açabileceği belirtilmişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*